Sähköauton lataus on helppoa ja vaivatonta oikeanlaisilla EV-latureilla. Tuomme maahan mm LAPP:n, Compleon, CTEK:n, Froniuksen ja Growattin latureita.
Latausasemaratkaisut
Sähköajoneuvojen yleisimpiä lataustapoja vaihtovirralla ovat hidaslataus Schuko-pistorasiasta (valovirta), hidas- tai keskinopea lataus kolmivaiheisesta ”voimavirtapistorasiasta” ja keskinopea lataus kiinteästä latausasemasta eli WallBoxilla. Lisäksi on olemassa pikalatausasemia, jotka lataavat akuston suoraan tasavirralla akuston omalla jännitteellä.
Lataustavat
Mode 1: Pienitehoisten sähköajoneuvojen (kuten sähköpotkulaudat ja skootterit) lataustapa, joiden laturia voidaan käyttää vikavirtasuojatusta 230 V kotitalouspistorasiasta (Schuko) suoraan.
Mode 2: Hidas lataus kotitalouspistorasiasta latauslaitteella, jossa on ohjaus- ja suojalaiteyksikkö. Ns. tilapäislaturi. Yleisesti latausteho suositellaan rajoitettavaksi 8 A / ~1,8 kW.
Mode 3: Peruslataus tai keskinopea lataus, joka on kotitalouskäytössä suositeltavin lataustapa. Yleisesti tällä tarkoitetaan kiinteää latausasemaa, jonka lataustehot 3,7 kW:sta aina 22 kW asti. Kotitalouksiin suositellaan yleisesti kuitenkin maksimissaan 11 kW asemaa (3x16A).
Mode 4: Pikalataus tai teholataus. Lataus tapahtuu suoraan tasavirralla Mode 1-3 vaihtovirran sijaan. Lataustehot ovat yleisesti max 50 kW – 350 kW.
Sähköauton lataus: pistokkeet
Type 1: Vanhempi latauspistokemalli, jota yleisesti tavataan vanhemmissa aasialaisissa plug-in autoissa.
Type 2: Uudempi ja yleisempi latauspistoke
CCS (Combined Charging System): Pikalataus
ChaDemo: Pikalataus